Tähän olen koonnut kaikki aiheet jotka liittyvät hautajaisiin. Surulaite on kuvissa pääosassa, mutta lisäksi on laitteeseen liitettävä kortti, johon on tekstattu suruvalittelut. Surulaitteen lisäksi hautajaisiin kuuluu myös surukimppu, joka eroaa tavallisesta kimpusta "vaakatasoisen muotonsa" vuoksi. Lisäksi surukimpussa esiintyy synkempiä tai kokonaan valkoisia kimppuja, teemaan ja juhlaan sopien.

surulaite%201-3-normal.jpg

Surulaitteen aloituksessa vihreän sienen annetaan ensin liota veteen täytetyssä ämpärissä, tämä jälkeen sieni kiinnitetään ja sidotaan kahvaan. Kahva asetetaan sanomalehden päälle ja tussilla piirretään laitteen ympärille pisaranmalliset ääriviivat. Viivojen ansiosta tiedetään kuinka leveä ja pitkä laitteesta tulee, eli ne ovat tavallaan surulaitteen pohjapiirrokset.Ensimmäisenä aloitetaan vihreiden pohjustuksella, jotta muoto vielä selkiytyy tekijälle. Tämän jälkeen asetetaan pisimmät kukat.

surulaite%201-4-normal.jpg

Kukkia tulee asetella myös päälle, jolloin saadaan työhön korkeutta.

surulaite%201-6-normal.jpg

Laite alkaa olla jo hyvin täynnä ja nyt onkin parasta alkaa asetella pieniä peittäviä vihreitä, jotta vihreä sieni saadaan peittoon.

surulaite%201-10-normal.jpg

Valmis surulaite, jossa rusetti ja korttia varten jätettyt nauhat. Kaikki kuvat ovat Katri Vahteran ja tämä on myös hänen tekemänsä työ.