Pian sidonta tuntien alkeiden opettelun jälkeen meille tuli puutarha-alalla työskentelimisen tunteja (20ov), joilla kävimme läpi puutarha-alaan liittyviä huolto - ja kunnostus töitä. Pääasiassa tunteja pidettiin Ahlmanin kasvihuoneella ja muuten koulun laajassa pihapiirissä.

Huomasin hyvin pian viihtyväni enemmän ulkotöiden parissa, kuin sidontatöiden ja muun askartelun parissa. Syksyn ollessa parhaimmillaan, meidät jaettiin pieniin  "huolto" - ryhmiin. Ryhmät jaettiin viikoittain, siten että aina oman ryhmän vuorolla, meidä tuli koulun jälkeen: tyhjenää ja vaihtaa koulun alueen ulkoroskikset ja siistiä maahan pudonneita roskia ja pitää muutenkin koulun ympäristö siistinä. Näihin töihin sisältyi myös viherhuoltoa , jolloin tuli kastella ja hoitaa sisällä olevia viherkasveja. Lisäksi kerran viikossa meidän tuli omana huoltoryhmänä vierailla kasvihuoneella ja kastella paikan kaikki kasvit, tarkkailla niissä löytyviä mahdollisia tuholaisia ja poistaa kuolleet kasvit.Mikäli maassa oli jo lunta sekä jäätä, myös tiettyjen alueiden hiekoituksesta tuli huolehtia.

IMG_4745-normal.jpg

Kuvassa kasvihuone ulkoa. Ovesta mentäessä sisään on pieni tila ennen varsinaista kasvihuonetta. Päivän alussa tilassa opettaja ja oppilaat kokoontuivat ja puhuttiin päivän tulevista töistä sekä työnjaosta. Tilassa säilytetään kaikkia kasvihuoneen huoltoon liittyviä papereita, ruukkuja sekä ravinteita ja multia.

IMG_4755-normal.jpg

Kasvihuone sisältä osa I. Nuoria taimia kasteleva opiskelija.

IMG_4770-normal.jpg

Kuva kasvihuoneesta II. Katossa olevat luukut, aukeavat ja sulkeutuvat automaattisesti säädellen näin kasvihuoneen ilman- sekä kosteuden laatua.

IMG_4754-normal.jpg

Valtava viiniköynnös näytti kauniilta auringon osuessa sen lehtiin.