Sitä on tullut monenlaisia kouluja taaplattua ja luulisi ensimmäisen koulupäivän menevän kuin vettä vaan. On se kumma että silti ensimmäinen koulu matka ja ensimmäisen koulupäivän - tai pikemmin viikon- info pläjäykset, opettajiin ja luokkiin tutustuminen tuntuu aina yhtä jännittävältä. Se on uuden alku.

Aloitin siis opiskelun puutarha-alalla, syksyllä 2012, kukka ja puutarha-alan koulutusohjelmassa joten minun tulisi valmistua kaikella todennäköisyydellä puutarhuriksi, keväällä 2014. Kouluna toimii ihana Ahlmanin ammattiopisto, erityistä koulussa on se että se on maalaiskoulu keskellä sykkivää Tampereen keskustaa.

Ahlmanilta tuntuu löytyvän vaikka mitä. On eläintenhoitaja koulutusta, matkailija -ja eräkoulutusta, viheralan koulutusohjelma sekä tarjoilijoiksi ja kokeiksi valmistavaa koulutusta. Ahlmanin ympäristöstä löytyy peltoja, joissa elelee monenlaista vipeltäjää: On lehmää, lammasta, vuohta ja kanoja ainakin!  Ahlman on siis mitä mielenkiintoisin oppimisympäristö. :)

Mikäli joku tätä sattuu lukaisemaan ja kiinnostuu asiasta, kannattaa käydä Ahlmanin nettisivuilla.

Itse päädyin puutarha-alalle, kiinnostuksestani luontoon ja halusta työskennellä sen parissa. Tueksi opinnoissani on aikaisemmin suorittamani luonnonhoitaja -koulutus. Halusin kuitenkin saada töitä lähempää keskustaa ja siksi päädyin lopulta puutarha-alaan.

IMG_4710-normal.jpg

Ahlmanilla on myös oma meijeri, jossa myydään lehmien maitoa, juustoa sekä muita vastaavia tuotteita koulun tilapuodissa.

IMG_4720-normal.jpg

Ahlmanin kartanossa käy paljon vieraita ja siellä erilaiset ryhmät voivatkin järjestää erilaisia tilaisuuksia tai kokouksia.